Translation:
Használja az egeret a kép mozgatásához
Teljes képernyős nézet
Kilépés a teljes képernyős nézetből

Veresegyházi Medveotthon

Kultúra, szabadídő / Múzeumok
Turizmus / Múzeum, Látnivalók
Cím: 2112 Veresegyház, Patak utca 39
Megye: Pest
Város: Veresegyház
Rólunk
Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a több tucat medve. A parkban farkasok is vannak.

Medvék

Két mesterséges tó van kialakítva a medvéknek, melyet rendszeresen utántöltenek. Ez biztosítja az ivóvizüket, és a tavakban telepített kárászok is élnek. Ezeket ugyan megfogni nem tudják a medvék, de jó időtöltés számukra a kergetőzés.

A természetes élőhely minél tökéletesebb reprodukálása érdekében 1,5 hektáros fenyves erdő biztosítja az elrejtőzést, és a fára mászás lehetőségét. A területen 8 darab szűk bejáratú, ámde öblös mesterséges barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen.

A büfében az állatoknak csemegét (répát, mézet) is lehet vásárolni, a mézhez hosszú nyelű fakanalat biztosítanak ingyen (hozott mézhez is). A macik elképesztő ügyességgel nyalogatják le a finom mézet a hosszú fakanalakról.

Farkasok

2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója. A farkasokat természetes körülmények között tartják, így az állatok korlátozás nélkül a teljes területüket bejárhatják, számukra tetszőleges falkákat alkothatnak. A kifutót kiugrás gátló kerítés veszi körül, mivel a farkasok elképzelhetetlen ügyességgel tudnak átugrani a kerítéseken a villanypásztor ellenére is.

A területükre sűrű növényzet lett telepítve, hogy a farkasok elbújhassanak egymás, vagy a látogatók elől, ha szükségesnek érzik. Megépült egy 2 méter mély mesterséges tó is a területen, így biztosítva az ott élőknek a természetes körülményeket.

A medvéken és a farkasokon kívül más állatok is vannak a menhelyen, láthatunk mosómedvéket, rénszarvasokat.

Díjak
Felnőtt: 900 Ft/fő
Gyerek (2-14 év között): 700 Ft/fő
Családi (2 gyerek, 2 felnőtt): 700 Ft/fő
Nyugdíjas: 700 Ft/fő
Gyerek (2 év alatt): INGYENES
Parkolás (egész napra érvényes): autó: 300 Ft, busz: 500 Ft
Nyitva Tartás
Hétfő: 8:00 - 19:00
Kedd: 8:00 - 19:00
Szerda: 8:00 - 19:00
Csütörtök: 8:00 - 19:00
Péntek: 8:00 - 19:00
Szombat: 8:00 - 19:00
Vasárnap: 8:00 - 19:00
Megtekintés térképen
Képek:
Útvonaltervezés: