Translation:

Sóstó ZOO: Nyíregyházi Állatpark

Kultúra, szabadídő / Állatkert
Cím: 4431 Nyíregyháza, Sóstói út
Megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Város: Nyíregyháza
Telefonszám: +3642479702, +3642479703
Web cím:
Rólunk:
A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol  strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet  egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. A látogatók az állatpark saját szállodájában, a Hotel Dzsungelben pihenhetik ki fáradalmaikat.

A parkot 1998-ban hozták létre egy régi szabadidőpark helyén. A cél az volt, hogy megőrizve a természetes környezet adta lehetőségeket egy olyan állatbemutató jöjjön létre Magyarországon, ami a modern nyugat-európai állatkertek küldetésének felel meg. Ezért az évről évre történő építkezés fontos szabálya volt, hogy olyan kifutók épüljenek és úgy alakuljon az állatgyűjtemény, amely az akkori időszak állattartási elveit figyelembe vevő az európai sztenderdnek megfelelő élőhelyet teremt.

A sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él itt, melyek között olyan különlegességekkel találkozhatnak látogatóink, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, az indiai orrszarvú, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla. Több, mint 50 fajmegmentési program részeseként sikeresen szaporodik nálunk többek között a zsiráf, a lisztmajmocska, a borneói orangután, a bali seregély és a szibériai tigris.

Ma már persze az állatkert nem csak a bemutatásról a szórakozásról, a kikapcsolódásról szól, így a szorosan vett szakmai munka mellett jelentős súlyt helyezünk a gyerekek környezttudatos nevelésére és  a fiatal korban kialakítható kapcsolatra az élő környezettel. Nagy sikerrel működnek nyári tábraink és erdei iskola programjaink ill. az állatbemutatók amikor is az állatok is egy fontos tréningen esnek át, uyganakkor az emberek számára is fontos üzenetek közvetítése történik meg a bemutatók során.

Alapítva: 1998
Megtekintés térképen
Képek:
Útvonaltervezés: